Шабдалы, архивтегі сурет

Аптап ыстықта не жеу керек маманның кеңесі

2393
(Жаңартылды 14:59 11.07.2019)
Сарапшы шілденің шіліңгірінде қандай жеміс пайдалы екенін айтты

НҰР-СҰЛТАН, 11 шілде – Spuntik. Аптап ыстық кезінде калийге бай жеміс-жидекті көп мөлшерде жеу керек, деп хабарлайды РИА Новости ауыл шаруашылығы өнімдерінің сарапшысы Нина Зайцеваның кеңесіне сүйеніп.

"Жазда аптап ыстықта адам қатты терлегендіктен, ағзада калий жетіспеушілігі болуы мүмкін. Оның орнын толтыру үшін калийге бай жеміс-жидектер жеу керек", - дейді Зайцева.

Сарапшының айтуынша, шабдалы, өрік, қарақат, банан және ананас сияқты жемістер калийге өте бай.

Тағы оқыңыз: Шоколадты қашан және қандай мөлшерде жеу керек?

Осы жемістерден денсаулыққа пайдасы мол дәрумендер мен микроэлементтер алуға болады, дейді маман.

2393
Кілт сөздер:
жеміс-жидек, аптап ыстық
Загрузка...